Τι είναι ένας αναγνώστης καρτών

Ο αναγνώστης καρτών είναι μια συσκευή εισαγωγής δεδομένων που διαβάζει δεδομένα από ένα μέσο αποθήκευσης σε σχήμα κάρτας. Οι συσκευές ανάγνωσης καρτών μπορούν να χωριστούν σε αναγνώστες καρτών επαφής και επαφής IC και σε απομακρυσμένους αναγνώστες σύμφωνα με διαφορετικούς τύπους καρτών. Η κάρτα IC επαφής ακολουθεί την πρότυπη διεπαφή ISO7816, ενώ η κάρτα επαφής IC δεν ακολουθεί την πρότυπη διεπαφή ISO14443. Και οι απομακρυσμένοι αναγνώστες ακολουθούν την πρότυπη διεπαφή ETC GB20851.

card reader

Οι διεπαφές της κάρτας μνήμης δεν είναι ομοιόμορφες. Οι κύριοι τύποι καρτών μνήμης περιλαμβάνουν κάρτες CF, κάρτες SD, κάρτες MiniSD, κάρτες SM,

Η συσκευή ανάγνωσης καρτών είναι μια συσκευή υλικού που σας επιτρέπει να διαβάζετε και να μεταφέρετε δεδομένα από διάφορες φορητές συσκευές αποθήκευσης μνήμης. Μπορεί να είναι μια αυτόνομη συσκευή που συνδέεται με έναν υπολογιστή μέσω USB ή μπορεί να είναι ενσωματωμένη σε έναν υπολογιστή ή μια πολυλειτουργική συσκευή. Οι εμπορικές εκδόσεις του αναγνώστη καρτών μπορούν να διαβάσουν τις έξυπνες κάρτες ασφαλείας. Οι περισσότεροι αναγνώστες καρτών δέχονται πολλές μορφές καρτών μνήμης, συμπεριλαμβανομένων των Compact Flash και Secure Digital. Εκτός αυτού, οι περισσότεροι πολυλειτουργικοί εκτυπωτές / σαρωτές / φωτοαντιγραφικά διαθέτουν τώρα ενσωματωμένους αναγνώστες καρτών, έτσι μπορείτε να πάρετε τα πλεονεκτήματα των εκτυπωτών για την εκτύπωση φωτογραφιών.

Ορισμένοι αναγνώστες καρτών μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε ένα είδος κάρτας μνήμης, ενώ ορισμένες κάρτες μνήμης έχουν ενσωματώσει τη λειτουργικότητα των συσκευών ανάγνωσης καρτών. Επομένως, εφ 'όσον εισάγετε αυτό το είδος κάρτας μνήμης στη θύρα USB, ο υπολογιστής μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα του.