Η VISA εγκαινιάζει την πληρωμή χωρίς τέλη στο Μαρόκο

Η Visa ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι καρτών της Μαρόκου θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τις πληρωμές χωρίς επαφή .

Οι κάτοχοι μιας κάρτας Visa χωρίς επαφή θα μπορούν τώρα να πληρώνουν για τις αγορές τους, απλώς πατώντας την κάρτα τους Visa χωρίς επαφή ή τη συσκευή πληρωμής στους τερματικούς σταθμούς πληρωμών, οι οποίοι επί του παρόντος εγκαθίστανται σε διάφορα σημεία πώλησης.

Το σύστημα χωρίς έμβασμα μειώνει τη διαδικασία πληρωμής σε μόλις μισό δευτερόλεπτο, λέει η VISA σε μια δήλωση. Η εταιρεία εξήγησε ότι για να επικυρώσετε μια πληρωμή, αρκεί να φέρετε την κάρτα Visa σας σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων εκατοστών σε ένα τερματικό πληρωμής.

Η νέα τεχνολογία προστατεύεται από πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας και εξαλείφει κάθε κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών, υπογραμμίζει την ίδια πηγή.

"Η τεχνολογία ανέπαφων τεχνολογιών γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και, ως ηγέτης στην ηλεκτρονική πληρωμή, προσπαθούμε να παρέχουμε τις τελευταίες τεχνολογίες ψηφιακών πληρωμών", δήλωσε ο Sami Romdhane, Γενικός Διευθυντής της Visa International Μαρόκο.

Το σύστημα Tap και Pay της Visa προσφέρει τεράστια οφέλη τόσο στους εμπόρους όσο και στους πελάτες, επιτρέποντας περισσότερες συναλλαγές σε σημαντικά μικρότερες χρονικές περιόδους. "Προσφέρει επίσης στους καταναλωτές μια πλήρως ασφαλή και διαφανή εμπειρία πληρωμής", πρόσθεσε ο Romdhane.

"Το Μαροκινό Διατραπεζικό Κέντρο (CMI) υποστηρίζει πλήρως την υιοθέτηση της χωρίς επαφή πληρωμής στο Μαρόκο. Έχουμε ήδη πάνω από 13.000 τερματικά εξοπλισμένα με αυτό το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων, όλων των καταστημάτων BIM και της πλειοψηφίας των συνδεδεμένων με το CMI εμπόρων που πωλούν μικρά αντικείμενα ή υπηρεσίες ", δήλωσε ο Mikael Naciri, Γενικός Διευθυντής της CMI.

"Το σχέδιο είναι ότι μέχρι το τέλος του 2018, θέλουμε το σύστημα να φθάσει σε 20.000 τερματικά", συνέχισε.