Επισκόπηση έξυπνων καρτών - έξυπνη συσκευή ανάγνωσης καρτών

Μια έξυπνη κάρτα, συνήθως ένας τύπος κάρτας chip, είναι μια πλαστική κάρτα που περιέχει ενσωματωμένο τσιπ υπολογιστή - είτε μνήμη είτε μικροεπεξεργαστή - που αποθηκεύει και διεξάγει δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα συσχετίζονται συνήθως είτε με αξία, είτε με πληροφορίες ή και με τα δύο και αποθηκεύονται και επεξεργάζονται μέσα στο τσιπ της κάρτας. Τα δεδομένα της κάρτας μεταφέρονται μέσω ενός αναγνώστη που είναι μέρος ενός υπολογιστικού συστήματος. Συστήματα που βελτιώνονται με έξυπνες κάρτες χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες βασικές εφαρμογές, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η τραπεζική, η ψυχαγωγία και η μεταφορά. Όλες οι εφαρμογές μπορούν να επωφεληθούν από τα πρόσθετα χαρακτηριστικά και την ασφάλεια που παρέχουν οι έξυπνες κάρτες. Σύμφωνα με την Eurosmart, οι παγκόσμιες αποστολές έξυπνων καρτών θα αυξηθούν κατά 10% το 2010 σε 5.455 δισεκατομμύρια κάρτες. Οι αγορές που παραδοσιακά εξυπηρετούνται από άλλες τεχνολογίες αναγνώσιμων από μηχάνημα, όπως ο γραμμικός κώδικας και η μαγνητική ταινία, μετατρέπονται σε έξυπνες κάρτες καθώς η υπολογιζόμενη απόδοση της επένδυσης επανεξετάζεται από κάθε εκδότη κάρτας ανά έτος.

Εφαρμογές

Πρώτα εισήχθη στην Ευρώπη πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, οι έξυπνες κάρτες έγιναν σαν ένα εργαλείο αποθηκευμένης αξίας για τηλέφωνα με σκοπό την μείωση της κλοπής. Καθώς προχωρούσαν οι έξυπνες κάρτες και άλλες κάρτες που βασίζονταν σε τσιπ, οι χρήστες βρήκαν νέους τρόπους για να τις χρησιμοποιήσουν, συμπεριλαμβανομένων των καρτών χρέωσης για αγορές πιστώσεων και για την τήρηση αρχείων αντί για χαρτί.

Στις ΗΠΑ, οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τσιπ για όλα, από την επίσκεψη σε βιβλιοθήκες μέχρι να αγοράσουν παντοπωλεία για να παρακολουθήσουν ταινίες, ενσωματώνοντάς τους σταθερά στην καθημερινότητά μας. Πολλές αμερικανικές πολιτείες έχουν προγράμματα τσιπ καρτών σε εξέλιξη για κυβερνητικές εφαρμογές που κυμαίνονται από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων έως Ηλεκτρονικές Μεταφορές Οφέλους (EBT). Πολλές βιομηχανίες έχουν εφαρμόσει τη δύναμη των έξυπνων καρτών στα προϊόντα τους, όπως τα ψηφιακά κινητά τηλέφωνα GSM καθώς και οι τηλεοπτικοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές.

Γιατί έξυπνες κάρτες

Οι έξυπνες κάρτες βελτιώνουν την ευκολία και την ασφάλεια οποιασδήποτε συναλλαγής. Παρέχουν αποθηκευτική αποθήκευση της ταυτότητας του χρήστη και του λογαριασμού. Τα συστήματα έξυπνων καρτών έχουν αποδειχθεί πιο αξιόπιστα από άλλες κάρτες που μπορούν να διαβαστούν από τη μηχανή, όπως η μαγνητική ταινία και ο γραμμωτός κώδικας, με πολλές μελέτες που δείχνουν ζωή ανάγνωσης κάρτας και βελτιώσεις στη ζωή του αναγνώστη που καταδεικνύουν πολύ χαμηλότερο κόστος συντήρησης του συστήματος. Οι έξυπνες κάρτες παρέχουν επίσης ζωτικής σημασίας στοιχεία ασφάλειας του συστήματος για την ανταλλαγή δεδομένων σε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο δικτύου. Προστατεύουν από ένα πλήρες φάσμα απειλών κατά της ασφάλειας, από την απρόσεκτη αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης των χρηστών σε εξελιγμένες αδράνειες του συστήματος. Το κόστος διαχείρισης των ρυθμίσεων κωδικού πρόσβασης για έναν οργανισμό ή μια επιχείρηση είναι πολύ υψηλό, κάνοντας έτσι τις έξυπνες κάρτες μια οικονομικά αποδοτική λύση σε αυτά τα περιβάλλοντα. Οι κάρτες πολλαπλών λειτουργιών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση της πρόσβασης στο σύστημα δικτύου και την αποθήκευση της αξίας και άλλων δεδομένων. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τώρα έξυπνες κάρτες για μια μεγάλη ποικιλία καθημερινών εργασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Κάρτες SIM και τηλεπικοινωνίες

Η πιο εξέχουσα εφαρμογή της τεχνολογίας έξυπνων καρτών είναι σε Μονάδες Ταυτότητας Συνδρομητών (SIM), που απαιτούνται για όλα τα τηλεφωνικά συστήματα του προτύπου Global System for Mobile Communication (GSM). Κάθε τηλέφωνο χρησιμοποιεί το μοναδικό αναγνωριστικό, που είναι αποθηκευμένο στην κάρτα SIM, για τη διαχείριση των δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων κάθε συνδρομητή σε διάφορα δίκτυα. Αυτή η περίπτωση χρήσης αντιπροσωπεύει πάνω από τις μισές από όλες τις έξυπνες κάρτες που καταναλώνονται κάθε χρόνο. Οι Μονάδες Ταυτοποίησης Παγκόσμιου Συνδρομητή (USIM) χρησιμοποιούνται επίσης για τη γεφύρωση του χάσματος ταυτότητας ως μετάβαση των τηλεφώνων μεταξύ των χειριστών δικτύων GSM, UTMS και 3G.

Πιστότητα και αποθηκευμένη τιμή

Μια άλλη χρήση των έξυπνων καρτών είναι η αποθηκευμένη αξία, ιδιαίτερα τα προγράμματα πίστης, που παρακολουθούν και παρέχουν κίνητρα για την επανάληψη των πελατών. Η αποθηκευμένη αξία είναι πιο βολική και ασφαλέστερη από ό, τι μετρητά. Για τους εκδότες, το επιτόκιο πραγματοποιείται με αχρησιμοποίητα υπόλοιπα και υπολειμματικά υπόλοιπα που δεν χρησιμοποιούνται ποτέ.

Για τους λιανοπωλητές πολλαπλών αλυσίδων που διαχειρίζονται προγράμματα πιστότητας σε πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις και συστήματα POS, οι έξυπνες κάρτες μπορούν να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν κεντρικά όλα τα δεδομένα. Οι εφαρμογές είναι πολλές, όπως η μεταφορά, το πάρκινγκ, το πλυντήριο, το παιχνίδι, το λιανικό εμπόριο και η ψυχαγωγία.

Διασφάλιση ψηφιακού περιεχομένου και φυσικών περιουσιακών στοιχείων

Εκτός από την ασφάλεια των πληροφοριών, οι έξυπνες κάρτες μπορούν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ασφάλεια υπηρεσιών και εξοπλισμού περιορίζοντας την πρόσβαση σε μόνο εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Οι πληροφορίες και η διασκέδαση παραδίδονται μέσω δορυφόρου ή καλωδίου στην οικιακή συσκευή αναπαραγωγής DVR ή στο κιβώτιο καλωδίων ή στον υπολογιστή με καλώδιο. Η παροχή υπηρεσίας στο σπίτι είναι κρυπτογραφημένη και αποκρυπτογραφηθεί μέσω της έξυπνης κάρτας ανά πρόσβαση συνδρομητή. Τα συστήματα ψηφιακής μετάδοσης βίντεο έχουν ήδη υιοθετήσει τις έξυπνες κάρτες ως ηλεκτρονικά κλειδιά για προστασία.

Οι έξυπνες κάρτες μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως πλήκτρα για τις ρυθμίσεις του μηχανήματος για ευαίσθητο εργαστηριακό εξοπλισμό και συσκευές διανομής φαρμάκων, εργαλείων, καρτών βιβλιοθήκης, εξοπλισμού κέντρων υγείας κλπ. Σε ορισμένα περιβάλλοντα, οι κάρτες SD και microSD που διαθέτουν έξυπνη κάρτα προστατεύουν το ψηφιακό περιεχόμενο κατά την παράδοσή του στα φορητά σετ / τηλέφωνα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Οι έξυπνες κάρτες διευκολύνουν τους καταναλωτές να αποθηκεύουν με ασφάλεια πληροφορίες και μετρητά για αγορές. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στους καταναλωτές είναι:

Η κάρτα μπορεί να φέρει προσωπικές πληροφορίες, πιστωτικές και αγοραστικές πληροφορίες προτίμησης που μπορούν να προσπελαστούν με ένα κλικ του ποντικιού, αντί να συμπληρώσετε φόρμες.

Οι κάρτες μπορούν να διαχειρίζονται και να ελέγχουν τις δαπάνες με αυτόματα όρια και αναφορές.

Τα προγράμματα αφοσίωσης στο Διαδίκτυο μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλούς προμηθευτές με διαφορετικά συστήματα POS και η κάρτα λειτουργεί ως ασφαλές κεντρικό αποθετήριο για σημεία ή ανταμοιβές.

Μικρές πληρωμές - πληρωμή ονομαστικών εξόδων χωρίς έξοδα συναλλαγής που συνδέονται με πιστωτικές κάρτες, ή για ποσά πολύ μικρά για μετρητά, όπως χρεώσεις ανατύπωσης.

Οι έξυπνες κάρτες που εκδίδονται από την Τράπεζα

Σε όλο τον πλανήτη, οι τραπεζικοί ελεγχόμενοι συνεταιρισμοί (Visa, MasterCard, Discover και American Express) έχουν εξαγάγει εκατομμύρια έξυπνες κάρτες σύμφωνα με το πρότυπο EMV (Europay, MasterCard, VISA). Συχνά αναφέρονται ως κάρτες chip και PIN. αυτοί είναι οι de facto τύποι καρτών για την έκδοση τραπεζών στις περισσότερες χώρες εκτός από τις ΗΠΑ Καθώς ο Καναδάς μόλις πρόσφατα ξεκίνησε τη ρυθμιστική μετατόπισή του στις κάρτες EMV, οι ΗΠΑ θα είναι το μοναδικό νησί της Βόρειας Αμερικής που δεν έχει ακόμη κάνει την υιοθεσία, που οδηγείται από τις αυξημένες μορφές απάτης με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Οι έξυπνες κάρτες έχουν αποδειχθεί ότι εξασφαλίζουν τις συναλλαγές με την κανονικότητα, τόσο πολύ ώστε το πρότυπο EMV έχει γίνει ο κανόνας.

Καθώς οι τράπεζες εισέρχονται στον ανταγωνισμό σε αγορές που ανοίγονται πρόσφατα, όπως οι χρηματιστηριακές εταιρείες επενδύσεων, εξασφαλίζουν τις συναλλαγές μέσω έξυπνων καρτών με αυξημένο ρυθμό. Αυτό σημαίνει:

Οι έξυπνες κάρτες αυξάνουν την εμπιστοσύνη μέσω βελτιωμένης ασφάλειας Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων εξασφαλίζει την προστασία δεδομένων και αξίας μέσω του Διαδικτύου. Απειλές όπως το "Άνδρας στη μέση" και "Trojan Horses" που αναπαράγουν ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης εξαλείφονται

Αυτό βελτιώνει την εξυπηρέτηση των πελατών. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν ασφαλείς έξυπνες κάρτες για γρήγορες, 24ωρη ηλεκτρονικές μεταφορές κεφαλαίων μέσω του Διαδικτύου

Κόστος μειώνεται: οι συναλλαγές που κανονικά θα απαιτούσαν χρόνο για τον τραπεζικό υπάλληλο και γραφική εργασία μπορούν να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά ο πελάτης με έξυπνη κάρτα

Πληροφορική Υγείας

Η έκρηξη των δεδομένων της υγειονομικής περίθαλψης εισάγει νέες προκλήσεις για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας της περίθαλψης των ασθενών και των διασφαλίσεων ιδιωτικότητας. Οι έξυπνες κάρτες αντιμετωπίζουν αμφότερες αυτές τις προκλήσεις με ασφαλή, κινητή αποθήκευση και διανομή πληροφοριών ασθενούς, από κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε κατάσταση παροχών. Πολλές κοινωνικοποιημένες χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει έξυπνες κάρτες ως διαπιστευτήρια για τα δίκτυά τους υγείας και ως μέσο για τη μεταφορά ενός ηλεκτρονικά καταγεγραμμένου ηλεκτρονικού μητρώου υγείας. Τα οφέλη της έξυπνης κάρτας στον τομέα της υγείας περιλαμβάνουν:

Ταχεία και ακριβή ταυτοποίηση των ασθενών. βελτιωμένη θεραπεία

Μείωση της απάτης μέσω της επαλήθευσης της επίσκεψης παροχέα / ασθενούς και της ασφάλισης επιλεξιμότητας

Ένας βολικός τρόπος για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ συστημάτων ή σε τοποθεσίες χωρίς συστήματα

Μείωση κόστους συντήρησης ρεκόρ

Έλεγχος ενσωματωμένων ιατρικών συσκευών

Για χρόνια, οι ενσωματωμένοι ελεγκτές βρίσκονται σε πολλούς τύπους μηχανών, που διέπουν την ποιότητα και την ακρίβεια της λειτουργίας τους. Στην Healthcare, οι ενσωματωμένες έξυπνες κάρτες εξασφαλίζουν την καλύτερη και ασφαλέστερη παροχή φροντίδας σε συσκευές όπως συσκευές αιμοκάθαρσης, αναλυτές αίματος και εξοπλισμό χειρουργικών επεμβάσεων με λέιζερ.

Επιχειρήσεις και ασφάλεια δικτύου

Τα Microsoft Windows, η Sun Microsystems (θυγατρική της Oracle Corporation) και όλες οι νέες εκδόσεις του Linux διαθέτουν ενσωματωμένους γάντζους λογισμικού για την ανάπτυξη έξυπνων καρτών ως αντικατάσταση ονόματος χρήστη και κωδικών πρόσβασης. Η Microsoft έχει δημιουργήσει μια πλήρη πλατφόρμα διαπιστευτηρίων γύρω από τον Scard DLL και τον Crypto Service Provider (CSP). Με τις επιχειρήσεις που συνειδητοποιούν ότι η βελτίωση της υποδομής δημόσιου κλειδιού (PKI) είναι η απαιτούμενη ασφάλεια για τους ευρέως αναπτυγμένους υπαλλήλους, το σήμα smart card είναι το νέο πρότυπο. Τα Intranets μεταξύ επιχειρήσεων και τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) ενισχύονται με τη χρήση έξυπνων καρτών. Οι χρήστες μπορούν να είναι πιστοποιημένοι και εξουσιοδοτημένοι να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες βάσει προρυθμισμένων δικαιωμάτων. Οι πρόσθετες εφαρμογές κυμαίνονται από ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έως ηλεκτρονικό εμπόριο.

Φυσική πρόσβαση

Επιχειρήσεις και πανεπιστήμια όλων των τύπων χρειάζονται απλές ταυτότητες για όλους τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές. Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα έχουν επίσης πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα, εξοπλισμό και τμήματα ανάλογα με το καθεστώς τους. Οι έξυπνες κάρτες πολλαπλών λειτουργιών, με μικροεπεξεργαστές, ενσωματώνουν ταυτότητα με δικαιώματα πρόσβασης και μπορούν επίσης να αποθηκεύουν αξία για χρήση σε διάφορες τοποθεσίες, όπως καφετέριες και καταστήματα. Πολλά ξενοδοχεία έχουν επίσης υιοθετήσει αναγνώστες καρτών ISO 7816 για να εξασφαλίσουν δωμάτια και εγκαταστάσεις μόνο για προσωπικό.

Όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και πολλές εταιρείες έχουν ενσωματώσει τώρα έναν αναγνώστη χωρίς επαφή ως σημείο πρόσβασης στις εγκαταστάσεις τους. Ορισμένες εταιρείες έχουν ενσωματώσει επίσης μια βιομετρική συνιστώσα σε αυτό το πιστοποιητικό. Τα παλαιότερα συστήματα αναπτύσσουν ένα απλό σύστημα καρτών εγγύτητας ως φύλακα θυρών. Όμως, καθώς οι απαιτήσεις ασφαλείας έχουν γίνει ισχυρότερες και το κόστος των πρότυπων συστημάτων ISO 14443 έχει μειωθεί, ο κόσμος υιοθετεί γρήγορα αυτό το νέο πρότυπο. Αυτή η μετατόπιση της αγοράς εξαρτάται εν μέρει από την υιοθέτηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ του υποχρεωτικού προτύπου επαλήθευσης προσωπικής ταυτότητας (PIV). Υπάρχει ένα πλούσιο οικοσύστημα προμηθευτών και ολοκληρωτών για αυτό το πρότυπο.

Αν χρειαστεί να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή ανάγνωσης έξυπνων καρτών , επικοινωνήστε μαζί μας !!