ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ RFID: ΤΥΠΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ RFID

Πριν να προσλάβετε έναν σύμβουλο ή να επιχειρήσετε να εφαρμόσετε την RFID μόνοι σας, χρειάζεστε βασικές γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία.

Ετικέτες RFID

Οι ετικέτες RFID διατίθενται σε τρεις διαμορφώσεις:

Οι παθητικές ετικέτες δεν έχουν εσωτερική πηγή ενέργειας, αλλά αντλούν ενέργεια από τον αναγνώστη. Αυτές είναι συνήθως οι πιο φθηνές ετικέτες και συχνά είναι διαθέσιμες.

Οι ενεργές ετικέτες περιέχουν μια μπαταρία που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση και συνήθως είναι πιο δαπανηρές αλλά συχνά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Ημι-παθητικό, ένα υβρίδιο της παθητικής και ενεργής, χρησιμοποιεί μια μπαταρία για να λειτουργήσει το τσιπ RFID, αλλά επικοινωνεί με τη χρήση ενέργειας από τον αναγνώστη.

Συχνότητες FID

Οι ετικέτες RFID διατίθενται επίσης σε διάφορες συχνότητες. Αυτές περιλαμβάνουν χαμηλής συχνότητας (LF), υψηλή συχνότητα (HF), εξαιρετικά υψηλή συχνότητα (UHF) και εξαιρετικά ευρεία ζώνη (UWB). Συνήθως, οι υψηλότερες συχνότητες προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος ζώνης και ανταλλαγή δεδομένων και υψηλότερη εμβέλεια επικοινωνίας, λέει ο Thompson. Πιθανότατα, θα χρειαστείτε την UHF, την "συχνότητα της αλυσίδας εφοδιασμού", την εντολή του Wal-Mart, του DoD και του Sam's Club.

Κιτ εκκίνησης RFID

Όπως είναι πολύπλοκο όσο η RFID μπορεί να ακούγεται, "δεν είναι μαγεία", λέει ο Thompson. Ούτε είναι τόσο ακριβό όσο πριν από λίγα χρόνια, όταν η Wal-Mart έδωσε εντολή στην RFID από 100 μεγαλύτερους προμηθευτές της. Ορισμένοι προμηθευτές αρχικά μπλόκαραν, με εκτιμήσεις μέχρι και 1 εκατομμύριο δολάρια για τα νέα συστήματα RFID, αλλά οι προμηθευτές τεχνολογίας ανταποκρίθηκαν σύντομα με εφαρμογές εύκολης υλοποίησης και χαμηλότερου κόστους, καθώς και με εφαρμογές "slap-and-ship", οι οποίες επέτρεψαν στις μικρές επιχειρήσεις πειραματιστείτε με RFID και δοκιμάστε μια εφαρμογή κάθε φορά.

"Πολλοί πάροχοι εξοπλισμού RFID θα παράσχουν πακέτα εκκίνησης για μόλις $ 2.500, συμπεριλαμβανομένου ενός αναγνώστη και κάποιων ετικετών", λέει ο Thompson. "Για 25.000 δολάρια, πολλοί εκτελεστές θα παράσχουν κάποιο είδος ρητής αξιολόγησης της απόδοσης επένδυσης (ROI) ή επικεντρωμένης εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένου ενός ή δύο αναγνώστες, κάποιων ετικετών, εγκατάστασης και υποστήριξης".

Ο καλύτερος τύπος έργου για μια μικρή επιχείρηση για να ξεκινήσετε είναι αυτός που είναι μικρός, περιορίζεται σε μία εφαρμογή (όπως η παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων) και σε έναν "κλειστό βρόχο", που σημαίνει μέσα στους τέσσερις τοίχους της ιδιοκτησίας σας. Οι επιχειρήσεις μπορούν πάντοτε να επεκτείνουν τις εφαρμογές ή τα είδη των προϊόντων που εντοπίζονται και τα δεδομένα μπορούν να ενσωματωθούν σε συστήματα υπολογιστών επιχειρήσεων, αλλά είναι σημαντικό να κυριαρχήσει η τεχνολογία σε μικρή κλίμακα πριν επιχειρήσουμε μια μεγαλύτερη επιχείρηση, λένε οι ειδικοί.