Πώς θα αλλάξει ο έλεγχος πρόσβασης το 2018

Ο έλεγχος πρόσβασης έχει προχωρήσει γρήγορα τα τελευταία χρόνια και δεν φαίνεται να επιβραδύνεται οποτεδήποτε, χάρη στην ευελιξία των τελευταίων τεχνολογιών. Για παράδειγμα, με την τελευταία προσθήκη της χρήσης της τεχνολογίας RFID στα σημερινά έξυπνα τηλέφωνα, χρησιμοποιώντας το κοινό πρωτόκολλο τεχνολογίας επικοινωνιών κοντινού πεδίου (NFC) για το Apple Pay®, το Google Wallet ™ και το Android Pay ™ επεκτείνονται στον έλεγχο πρόσβασης προσωπικού και οχήματος, και οι ολοκληρωτές συστημάτων εκμεταλλεύονται τη διαλειτουργικότητα του εξοπλισμού για να συνδυάσουν τον έλεγχο πρόσβασης με ασφαλή πληρωμή.

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της αγοράς IHS Markit, η συνεχής ανάπτυξη του ελέγχου πρόσβασης το 2017 θα δει επίσης νέες εφαρμογές που θα τραβούν, όπως τα βιομετρικά στοιχεία και τα διαπιστευτήρια για κινητά. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα σήματα ελέγχου πρόσβασης των εργαζομένων που χρησιμοποιούνται για πληρωμές σε καφετέριες ή μηχανές αυτόματης πώλησης και ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να παρέχουν πιστοποιήσεις για ασφαλή πρόσβαση ή πληρωμή με τεχνολογία NFC. Στην πραγματικότητα, όλες οι συσκευές ανάγνωσης καρτών της σειράς CPG της FEIG υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC για εύκολη ενσωμάτωση με την κινητή τεχνολογία.

Με ένα αναγνώστη RFID και μια μονάδα επαφής χωρίς επαφή, όπως το cVEND, η RFID μπορεί να ενσωματωθεί με έλεγχο πρόσβασης σε χώρους πληρωμένων χώρων στάθμευσης ή σε γκαράζ στάθμευσης ξενοδοχείων για απλούστερη λειτουργία μέσω της διαλειτουργικότητας. Η TIBA Parking έκανε ακριβώς αυτό, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό FEIG σε διάφορες θέσεις στάθμευσης του ξενοδοχείου για γρήγορη και εύκολη, χωρίς επανδρωμένη είσοδο και έξοδο.

Καθώς οι παθητικοί αναγνώστες RFID του UHF διευρύνουν την εμβέλειά τους και μειώνεται το κόστος των ετικετών, η τεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης για τον έλεγχο πρόσβασης για τα επιτρεπόμενα οχήματα. Τώρα, περισσότερες κοινότητες, αποθήκες και χώρους στάθμευσης γραφείων εφαρμόζουν διαχείριση πρόσβασης οχημάτων χρησιμοποιώντας αναγνώστες RFID μεγάλης εμβέλειας, όπως το CREATOR'S CRT-541 το οποίο λειτουργεί ως σύστημα ελέγχου πρόσβασης του αναγνώστη καρτών.

Έχουμε προχωρήσει πολύ από τις μέρες που η εξασφάλιση της πρόσβασης σε μέρη και πράγματα απαιτούσε πολύ χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό. Με την ευκολία και τη λειτουργικότητα της RFID, τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης θα συνεχίσουν να βελτιώνονται στο μέλλον ... Και εδώ στο CREATOR, θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας για αναγνώστες RFID για χρήση σε ασφαλές σύστημα ελέγχου πρόσβασης, ταυτοποίησης και πληρωμής.