5 Στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές ATM χωρίς κάρτα

Για λόγους πραγματικής αναφοράς, ας σημειωθεί ότι δεν υπήρξε στρογγυλή τράπεζα στο δωμάτιο κατά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις κάρτες χωρίς κάρτα, την περασμένη εβδομάδα, στο συνέδριο της ATMIA στις ΗΠΑ στο Ορλάντο.

Υπήρξε, ωστόσο, πολύ μεγάλη συζήτηση, χάρη στις προσεγμένες ερωτήσεις σχετικά με τις συναλλαγές χωρίς κάρτες από την Donna Embry της Payment Alliance International και τις ενημερωμένες απαντήσεις από ένα πλήρες πλήθος επαγγελματιών με πολύ καλές πληρωμές.


Εδώ θα βρείτε στιγμιότυπα από την 1-ωρη συνεδρία που έχετε επεξεργαστεί για το μήκος:

Οι συναλλαγές χωρίς κάρτες θα είναι τόσο δύσκολες και δαπανηρές για την εφαρμογή τους όσο και το πρότυπο των τσιπ;

Carol Specogna: Λοιπόν, γιατί πιθανότατα δεν θα έπρεπε ποτέ να πάμε τη διαδρομή EMV. … Απλά λέω. Αυτό που έκανε η [Fiserv] είναι να προσπαθήσει πραγματικά να χρησιμοποιήσει αυτό που υπάρχει σήμερα.

¶ ¶Έτσι, ναι, πρέπει να κάνετε ορισμένες αλλαγές λογισμικού ... αλλά είναι πολύ πιο εύκολο επειδή οι συναλλαγές θα μοιάζουν με κανονικές παλιές συναλλαγές δικτύου. Είναι απλά μια τυποποιημένη απόσυρση. Οι προδιαγραφές μας για την πλευρά που αγοράζει είναι μισές σελίδες. Δεν είναι κάτι σαν το EMV.

Douglas Asad: Το EMV χρειάστηκε να συμβεί για λόγους ασφαλείας επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας από την άποψη των απατεώνων που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. ... Αλλά από την άλλη πλευρά, είναι μια από τις λίγες καταστάσεις που έχω δει από όπου προσθέσατε μια νέα τεχνολογία που πραγματικά έκανε την εμπειρία του χρήστη χειρότερη.

Τα αδιάθετα μετρητά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι φιλικά προς το χρήστη. Έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την εμπειρία. Όλοι πρέπει να έχουμε κατά νου την ασφάλεια όταν το κάνουμε αυτό και αυτό πρέπει να είναι πρώτα απ 'όλα, αλλά τα μετρητά χωρίς κάρτες πρόκειται να ικανοποιήσουν τους χρήστες, ενώ ο EMV, στον Joe Smith, δεν ξέρει γιατί χρησιμοποιεί το EMV, απλά ξέρει ότι διαρκεί περισσότερο. ... Τα αδιάθετα μετρητά είναι εκεί για να κάνουν την εμπειρία καλύτερη.


Πώς μπορούν οι συναλλαγές χωρίς κάρτες να βοηθήσουν το IAD να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αλλαγής ευθύνης;

Daniel Goodman: Αυτό είναι σίγουρα ένα βασικό κομμάτι αυτού που σκεφτόμαστε όταν πλησιάζουμε αυτήν την αγορά. Με το NFC χωρίς επαφή, δηλαδή με το EMV, διατηρεί την ευθύνη με τον εκδότη. Καθώς εξετάζουμε άλλες μορφές, κάτι που σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε με αυτό τον τρόπο όπως θα το κάνουμε.

Γνωρίζουμε ότι για να ενθαρρύνετε όλους εσάς που χειρίζεστε τα ΑΤΜ - γιατί θα ξεκινήσατε σε ένα προϊόν για το οποίο θα έχετε την ευθύνη; Έτσι είναι σίγουρα πως πλησιάζουμε. Όλοι οι νέοι τύποι εμπειριών χρήστη χωρίς κάρτες και οι νέες τεχνολογίες, αναμένουμε να το υλοποιήσουμε χωρίς να αλλάξουμε την ευθύνη στον φορέα εκμετάλλευσης.


Οι λύσεις χωρίς κάρτες παρέχουν πραγματικά πρόσθετη ασφάλεια για τον κάτοχο του λογαριασμού;

Sam Kamel: Στο κινητό χώρο, μεταξύ της ισχύος της συσκευής και όλων των σημείων δεδομένων που την περιβάλλουν - βιομετρικά, γεωγραφικά και άλλα - δημιουργεί πραγματικά ένα πιο ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον, αν το σκεφτείς.

Η κάρτα σας δεν είναι στο τηλέφωνο, έχετε tokenization ... έτσι από την άποψη υιοθεσίας, από την άποψη του καταναλωτή ή του εμπόρου ή του φορέα εκμετάλλευσης φαίνεται να είναι πολύ ασφαλέστερο.

Lyle Elias: Η ιδέα της πολυτροπικής βιομετρίας είναι πραγματικά, κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος που πρόκειται να προχωρήσει. Είναι θέμα πόσο μεγάλη είναι η συναλλαγή; Πόσο επικίνδυνη είναι η συναλλαγή; Πρόκειται για τον μετριασμό του κινδύνου. Οι μέρες που προσπαθούν να θυμούνται το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας - αυτές απλώς καθίστανται τελείως άσχετες.


Όλα τα χρήματα "Pay" χρησιμοποιούν NFC, αλλά το Just Cash χρησιμοποιεί κώδικα QR. Γιατί αυτό?

Todd Lawrence: Αυτό που διαφέρει από το χώρο του ATM είναι ότι για το NFC και μερικά από τα παλαιότερα μηχανήματα μπορεί να γίνει μια λύση υλικού, η οποία είναι δαπανηρή για τους χειριστές του ATM να βγουν εκεί έξω και να αναπτύξουν ... και δεν προσθέτουν πραγματικά πολύ περισσότερα όφελος.

Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε [μοντέλο κώδικα QR] αξιοποιεί όλα όσα υπάρχουν ήδη εκεί που ήδη λειτουργούν πραγματικά καλά και απλά γλιστράμε στο χαρακτηριστικό μας που συνδέει τους ανθρώπους με αυτό το περιβάλλον χωρίς κάρτες.

Carol Specogna: Πρέπει να υπάρξει ένα δίκτυο σε όλη την Αμερική για αυτά τα [λιανικά] ΑΤΜ που συμμετέχουν για να υπάρξει αξία για τον καταναλωτή και πρέπει να ξεκινήσουμε από την πλευρά των ΑΤΜ. Ξεκινήσαμε με το PAI επειδή βγήκαμε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και προσπαθούσαμε να τους πείσουμε [να τα πάρουν στο στόχαστρο] που είναι μια πραγματικά σκληρή πώληση. Αλλά για να μπορέσετε να εισέλθετε τώρα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να πείτε: "Γεια σου, έχουμε ήδη 10.000, θα έχουμε 25.000 και θα τρέξουμε πριν από το τέλος του 2017" - αυτό είναι πολύ ισχυρό.


Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την αύξηση του όγκου με τις συναλλαγές P2P και τις ανταμοιβές;

Richard Witkowski: Σήμερα αν βρίσκεστε στην Πολωνία και αγοράζετε μια κάμερα Nikon, παίρνετε μια έκπτωση ... οι επιλογές σας όταν πηγαίνετε στο ηλεκτρονικό έντυπο έκπτωσης παραδίδετε τον αριθμό του λογαριασμού ελέγχου και τον αριθμό δρομολόγησης και θα βάλουμε τα χρήματα ο λογαριασμός σας [ή] μας δίνετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας και στέλνουμε ένα SMS μήνυμα SMS για να έχουμε αυτή την έκπτωση αμέσως [σε ΑΤΜ]. Ενενήντα εννέα τοις εκατό των ανθρώπων επιλέγουν το κινητό τηλέφωνο. ...

Έχουμε ένα μοντέλο όπου χρεώνουμε το πρόσωπο που στέλνει το μετρητά ένα τέλος παραγγελίας και το μοιραζόμαστε αυτό πίσω με τους ιδιοκτήτες ΑΤΜ. Αυτό αφορά μόνο τα πρόσθετα έσοδα για εσάς από συναλλαγές που δεν έχετε δει πριν.